Hoogste spaarrente

Wanneer u gaat sparen wilt u uiteraard profiteren van de hoogste spaarrente. Afhankelijk van uw spaardoel, de periode dat u het gespaarde geld vastzet en de bank waar u wilt sparen ontvangt u een rentepercentage over uw spaargeld. Hoewel die tientallen jaren terug erg hoge percentages zijn ligt de spaarrente tegenwoordig ongeveer tussen de 1,5% en 5%.

De hoogste rente

De hoogste rente ontvangt u over het algemeen wanneer u uw spaargeld voor langere tijd op een rekening zet. De bank heeft dan een garantie om over het gespaarde geld te kunnen beschikken en belonen u daarvoor met een relatief hoge rente. De rentetarieven verschillen daarom ook behoorlijk waardoor het aan te raden is om de verschillende spaarrekeningen te vergelijken.

Spaarvormen

Met de verschillende spaarvormen als een kinderrekeningen of bankspaarrekening kunt u het gespaarde geld voor langere tijd vastzetten. Over het algemeen ontvangt u hier dan ook de hoogste rente om. Beide spaarrekeningen worden over het algemeen geopend voor bijvoorbeeld het betalen van een studie of een (deel van de) hypotheek.

Doelsparen

Naast het vrije sparen kunt u ook doelsparen waarbij je een spaarplan maakt en daar naartoe werkt. Dit kan over het algemeen bij relatief grotere uitgaven als een verbouwing, een wereldreis of de aanschaf van een nieuwe auto of caravan. Door maandelijks een vast bedrag te sparen kunt u berekenen wanneer uw doel behaald is en profiteert u wanneer het bedrag voor langere tijd vast staat ook van een hoge rente.