Kinderspaarrekening

Wanneer u wilt sparen voor uw kind of kinderen dan kunt u van jongs af aan al een kinderspaarrekening openen.  Doordat u het bedrag voor langere tijd vast zet kan de rente die u hierover ontvangt erg oplopen. Naarmate de jaren volgen krijgt u daarnaast ook nog eens rente op rente.

Een kinderspaarrekening is een populaire vorm om te sparen voor uw kind. Bijvoorbeeld om een studie te betalen, een verhuizing voor opleiding of als bedrag voor het eerste huis. Steeds meer mensen sparen voor hun kinderen omdat door komende bezuinigen steeds meer onzekerheid bestaat over de toekomstige mogelijkheden in het onderwijs. Door van jongs af aan te sparen kan een maandelijkse bijdrage over een langere looptijd oplopen tot een hoog bedrag. Wanneer u hierbij profiteert van de hoogste rente neemt dit bedrag naast de eigen inleg enorm toe.

De beste spaarrekeningen voor uw kind is niet altijd de spaarrekening met de hoogste rente. Door de schommeling van de rente en koersen kan het zijn dat de rente over enkele jaren een stuk lager of juist hoger is. Het is daarom verstandig om een goede overweging te maken in uw keuze voor een spaarrekening. Wilt u vastigheid of wilt u bijvoorbeeld elke vijf jaar kijken naar de hoogste rente? Let wel op dat je bij een spaarrekening waar u het geld vast zet dit niet vrij opneembaar is. Mocht u in de tussentijd beroep willen doen op het gespaarde bedrag dan is er de kans dat u hier een boetebedrag over moet betalen.