Studentenspaarrekening

Speciaal voor studenten is er de studentenspaarrekening. Dit is een rekening waarop studenten tegen hoog rentepercentage kunnen sparen voor bijvoorbeeld een eerste huis, wereldreis of meubels. Een studentenspaarrekening is dus geen rekening die je als ouderstart om te sparen voor de studie van uw kind. Vaak gebruikt men hiervoor de kinderspaarrekening.

Hoewel studenten over het algemeen niet zoveel sparen is een studentenspaarrekening nog erg populair. Zeker nu de werkeloosheid toeneemt zie je dat ook studenten sneller gaan sparen wanneer zij wat geld overhouden. Baangarantie lijkt er tegenwoordig niet meer te zijn waardoor andere keuzes gemaakt moeten worden. Daarnaast loont het in sommige gevallen voor studenten om maximaal te lenen bij de overheid en dit geld direct door te plaatsen naar een spaarrekening. Doordat de rente die men moet betalen over de lening lager is dan dat men ontvangt op de spaarrekening is het mogelijk om met minimale inspanning geld te verdienen. Belangrijk is het vergelijken van de verschillende spaarrekeningen.

Studentenspaarrekeningen zijn over het algemeen geen spaarrekeningen met de hoogste rente. Doordat studenten van flexibiliteit houden stellen de banken zich vaak wat makkelijker op. Dit zorgt er wel voor dat ze minder rente kunnen bieden dan bij andere vormen van sparen. Vergelijken van de verschillenden rekeningen om te sparen loont dan ook zeker.